Op 6 juni ben ik overvallen door een zware beroerte; mijn leven veranderde van de een op de andere dag. De verlamming aan de gehele linkerkant van mijn lichaam en het verblijf in het ziekenhuis en vervolgens revalidatiecentrum voor ruim vijf maanden brengt het leven in perspectief.

Ik wilde niet bij de pakken neerzitten, en richtte mijn energie op het terugvinden van de connecties tussen mijn hersenen en de rest van mijn lichaam. En het vaststellen van mijn ervaring zowel als de vele connecties die mij helpen om positief te blijven denken. Lisa Vos van het Algemeen Dagblad vatte het goed samen in haar artikel op 29 juni 2019:

“Mijn beroerte is een geschenk. Als ik in paniek raak, ga huilen of zielig word, ben ik verloren.”

De reacties hierop waren overweldigend en de vele bezoeken in het ziekenhuis zal ik nooit vergeten. Ik krijg regelmatig de vraag hoe ik zo vrolijk en positief blijf, en heb tijdens mijn verblijf in het ziekenhuis en revalidatiecentrum veel mensen ontmoet die daar meer moeite mee hebben. Aan de hand van die vragen en ervaringen heb ik geprobeerd om de technieken en denkwijze die mij helpen te documenteren in dit boek, in de hoop dat het voor mensen die meer mentale steun en kracht nodig hebben behulpzaam zal zijn.

Alle opbrengsten van het boek gaan naar stichting Voor Elkaar Met Elkaar (VEME).